sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Omul o ființa ciudată

Da, omul este un animal ciudat !


“Omul este ființa care a trecut dincolo de bariera unei existențe ce are drept unic scop simpla supraviețuire”  
Noita R Ipsni








Yoda zice:


"Hmmm! Ființă ciudată,omul este! De sănătate,interesat când nu o mai are, este. De prevenit, interesat nu-i. Hmmm!"



   











Din moment în care el a început să facă primul său strigăt, acum 250,000 ani până în ziua de azi, este în continuare la fel.


Da, este adevărat: astăzi Omul știe cum să controleze forțele naturii, cunoaște aproape toate legile naturii, știe cum să comunice într-un mod articulat gândurile sale pentru semenii săi (deși încă destul de superficial și arhaic) și-a dezvoltat foarte mult propriul nivelul tehnologic. Și totuși... cu toate acestea, din punct de vedere social omul a fost ca fiind primitiv și violent, fiind în fază  incipientă, dacă nu mai rău.
                                  

   Cea mai mare parte a progreselor tehnologice, a avut întotdeauna un singur scop: de a cuceri și/sau ucide, în cel mai eficient și sigur mod posibil. Din prelucrarea bronzului și fierului la cele mai recente tehnologii (internetul, energia nucleară, "cucerirea" de spațiu).




“Omul este singurul animal pentru care propria sa existenta este o problema pe care trebuie sa o rezolve“  
Erich Fromm

 Și nu suficient platit pentru a ne distruge reciproc, am vrut să extindem pofta noastră de distrugere, chiar la specii de animale, provocând dispariția a numeroase specii de pe fața pământului
     
   Agent Smith a avut dreptate când a spus Morpheus că rasa umană este un virus, un cancer al acestei planete... Fiecare progres  tehnologic are, de fapt, ca bază și scopul final: violența și suferința.



"Oamenii sunt singurele animale care se dedică zi de zi nefericirii celorlalţi. Este o artă ca oricare alta. Virtuozii săi se numesc altruişti."
Henry Louis Mencken

   De fapt, omul știe că pentru a câștiga, nu sunt cei corecti, ci pe cei care sunt cu " umerii acoperiti."
Uneori, într-adevăr, se depășește și a inventat  doar de dragul de a face rău. Efectele pozitive ale acestui progres tehnologic depind mai mult de nevoia de a câștiga (apariția de consum), mai degrabă decât de dorința sinceră de a face bine (frapant este cazul companiilor farmaceutice).
     
  
 Mulți oameni denunța singurătatea lor și dorința lor de a termina totul pentru că se simt singuri, nu înțeleg, nu asculta. 
Motivele sunt mereu aceleași: egoismul, indiferență și superficialitate. Dacă adăugăm faptul că momentele de reflecție și de dezvoltare personală sunt limitate în prezent sau chiar inexistente (din cauza degradării sistemului educațional și mass-media), imaginea situației este completă și deprimantă.



   Omul este și va rămâne ciudat. Ciudat datorita sentimentelor și actiunilor sale. Ciudat pentru că uită, pentru că se mulțumește cu puțin sau pentru că își iubește semenii mai mult decât pe sine. Omul este ciudat pentru că trăiește după propriile reguli ale vieții, prestabilite sau nu, și oricat de echilibrat ar fi, în mintea și în sufletul său continua să fie un haos.
Omul trăiește la granița dintre totul sau nimic, pentru că el însuși este un lucru mijlocit între nimic și tot.

"Nu trebuie să-ți fie frică de perfecțiune, n-o s-o atingi niciodată."



   În toată ciudațenia și subtilitatea omenirii, exista și o minunatie. Omul. El este minunat și asta e de la sine înțeles. Dar ceea ce e de la sine înțeles, este lucrul cel mai greu de înțeles. Minunăția constă în multitudinea de lucruri mărețe de care omul este capabil. El este creator de viață, dragoste și cultură. Este minunat când iubește și luptă pentru idei, vise și speranțe. Este mistic și plin de incertitudine. Este minunat pentru că este de neânteles!


 
     

Cine știe poate într-o zi toate acestea se vor schimba, dar acum sunt sceptic să cred cu adevărat …




Informațiile, imaginile și citatele au fost selectate, special pentru Voi, utilizând paginile web.


Sursa: prikindelbvg.it ; letterealdirettore.it 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu