Știați că...

............................................................................................................


                                                                                                             17.11.2013

Cum putem înlătura mirosul de usturoi din gură 



  
  Cum știm că usturoiul este un ingrenient magic, cunoscut din vechi timpuri, cu un gust delicios și o aromă apetisantă mâncării sau în preparate terapeutice, de foarte multe ori ne trebuie plătit cu prețul unei respirții neplăcute.

     Cum toții cunoaștem  că în anumite situații e mai bine evitarea comnsumării lui. Însă cum facem dacă suntem iubitori de usturoi și nu vrem să renunțăm la el.?! 



Ei bine, vă dezvălui câteva secrete simple pentru a elimina mirosul neplăcut și ”obraznic” de usturoi:

1. mestecați câteva frunze de pătrunjel
Mestecați alimente mentolate pentru a improspăta respirația. Patrunjelul proaspăt, frunzele de menta și ceaiul din menta pot elimina mirosul de usturoi.
Atunci când te afli la un restaurant, pătrunjelul sau alte verdețuri similare te pot ajuta să scapi de mirosu. În multe garnituri este inclus și pătrunjelul, așa că este foarte la îndemână. Primul lucru pe care trebuie să îl faci dupa ce consumi usturoi este să mesteci niste pătrunjel, care împrospătează respirația.

2. suge niște boabe de cafea 

3. mănâncă un mar,  eventual cu pielea 
    
4. bea o infuzie de mușețel sau ceai de mentă 
    Cele mai recomandate tipuri de ceai sunt cel verde și cel de menta. Aproape toate restaurantele ți cafenelele servesc și ceai, așa că poți să consumi o cană din aceasta băutură imediat dupa ce ai mâncat usturoi.

5. clatiți gura cu apă și suc de lămâie 
    Dacă ești în oraș și nu poți mânca o felie de lămâie, același efect îl are și sucul făcut din acest fruct. Limonada proaspătă este foarte eficientă în eliminarea respiratiei urât mirositoare.

6. utilizați muștarul
     Luați o linguriță de muștar în gură pentru un minut, apoi scuipă-l, sau puteți înghiți o jumatate de linguriță. Ajungând îstomac, acesta vă ucide mirosul.

7. mestecați gumă
    Salivarea abundentă este un element cheie în a scăpa de respirația urâtă. Guma de mestecat, în special cea cu scorțisoară, este recomandată pentru eliminarea mirosului.

8. apa de gură
    Folosiți apa de gură pentru a diminua mirosul neplăcut.

9. periajul dinților 
Periajul vă asigură modalitatea sigură de a împrospăta respirația dumneavoastră. Faceti acest lucru timp de cel putin doua minute.

     Țineți cont de faptul că usturoiul se va pierde mult din mirosul caracteristic dacă îndepărtați sămânța de cățel (miezul). 

O altă metodă este de a face o clătite cu apă, în care ați adăugat o linguriță de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi toate mirosurile. Acesta va fi o idee bună, atunci, pentru a pune untr-un recipient mic (un pahar de plastic, de exemplu), în locul în care păstrați usturoiul în casă sau în frigider.



     Ata dentară vă va ajuta să treceți prin toate fisurile dintilor. E recomandabil să o folosiți dupa fiecare masa. Răsfață-ți gusturile.


 Zâmbește frumos și mergi mai departe!



............................................................................................................

01.10.2013

ȘTIAȚI CÂT PETREC ÎN MEDIE ADOLESCENTII DE ASTĂZI ÎN FAȚA CALCULATORULUI ?




Un studiu prezentat marţi de Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) şi UNICEF a arătat câte ore petrec, în medie, adolescenţii români la TV sau calculator.





Adolescenţii români petrec, în medie, şapte ore pe zi uitându-se la televizor, ascultând radio, navigând pe internet sau dedicându-se jocurilor video, rezultă din studiu.




Primul studiu "Situaţia adolescenţilor din România" mai arată că aceştia sunt preocupaţi de social media şi îşi încep viaţa sexuală în jurul vârstei de 15 ani.


Potrivit studiului, instrumentele social media sunt utilizate mai mult de băieţi (93 la sută vs. 88 la sută), de adolescenţii din mediul urban (91 la sută vs. 77 la sută) şi de cei în vârstă de minimum 14 ani.
Din numărul total de adolescenţi care au participat la studiu, 93,7 la sută frecventau şcoala la momentul realizării cercetării (95 la sută fete faţă de 92,3 la sută băieţi), iar unu la sută dintre respondenţi lucrau.


"Adolescenţii petrec, în medie, şapte ore zilnic atât uitându-se la televizor, cât şi ascultând radio, navigând pe internet şi dedicându-se jocurilor video", se arată în studiu

Astfel, 96 la sută din adolescenţi se uită zilnic la televizor, 50 la sută dintre ei petrec peste trei ore pentru această activitate în loc să socializeze, să înveţe, să se joace sau să facă sport. De asemenea, 88 la sută din adolescenţi utilizează internetul, media fiind de 3,37 ore pe zi.

"Adolescenţii utilizează reţelele de socializare, doar 16 la sută din ei declarând contrariu. Peste 50 la sută din adolescenţii care utilizează reţelele de socializare o fac pentru a fi în contact cu alţi prieteni, pentru a trimite mesaje, dar foarte puţini utilizează social media pentru a afla mai multe despre riscurile consumului de alcool, droguri (unu la sută). Mai multe fete decât băieţi utilizează reţelele de socializare pentru a se informa şi mai mulţi băieţi pentru a socializa. Pentru adolescenţi, informaţiile găsite pe reţelele de socializare nu sunt foarte fiabile", rezultă din studiu.



............................................................................................................

08.09.2013

Animăluțe amuzante !




    Pentru a vă îndulcii, puțin, timpul petrecut în”Lumea prin ochii mei”  am decis să vă aduc un moment mai relaxant și cu zâmbetul pe buze. Sper sa fi reușit a vă capta atenția !   





............................................................................................................

07.09.2013

Topul celor mai enervante sunete din lume !


 Acest video e realizat de un grup de științifici britanici și transmis de canalul Romania TV.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu